Činjenice o šećeru koje će vas šokirati

Šećer i zdravstveni problemi koje zna izazvati u nekim situacijama neretko privlače puno pažnje. Naučnici su stoga, upozorenja radi, sve neverovatne i štetne stvari koje šećer uzrokuje stavili na jedno mjesto.

Klikni da pročitaš više...

Šećer ili zaslađivač

Šta je zdravije: šećer-kristal, smeđi šećer, prirodni zaslađivač ili možda veštački? Usled marketinškog „bombardovanja“ različitim informacijama pitamo se šta je istina, a šta zabluda?

Klikni da pročitaš više...

Glikemijski indeks

Glikemijski indeks je numerička skala koja se koristi za određivanje koliko i koliko brzo pojedina hrana povisuje razinu glukoze u krvi. Glukoza predstavlja osnovnu energiju za većinu tjelesnih stanica, transportira se putem krvi, a uglavnom potječe iz ugljikohidrata koje unosimo hranom. Hrana koja posjeduje nisku vrijednost glikemijskog indeksa uzrokuje mali porast glukoze u krvi, a hrana s visokim GI uzrokuje brz i velik porast razine glukoze u krvi.

Klikni da pročitaš više...

Saveti lekara i nutricionista

Zaslađivači su koncentrovane materije slatkog ukusa, koje služe za zaslađivanje hrane i napitaka. Oni nisu celovita hrana. Prirodna slatkoća je hranljiva energija.

Klikni da pročitaš više...

Akademski članci

Kliknite na link da preuzmete originalne članke o kokosovom šećeru.

Neguj dobre misli, kreiraj dobar život!